Category - General Knowledge

Part - Inventions

Question No. - 25

Time - 25 Minuts



1. Who invented the first stable gasoline-powered Tractor with forward and reverse gears?

a) Thomas Edison
b) James Watt
c) Albert Einstein
d) John Froelich

Ans- d) John Froelich.

2. Who invented the Telephone?

a) Bill Gates
b) Alexander Graham Bell
c) Benjamin Franklin
d) Nikola Tesla

Ans- b) Alexander Graham Bell.

3. Who invented the Internet?

a) Benjamin Franklin
b) Isaac Singer
c) George Eastman
d) Tim Berners-Lee

Ans- d) Tim Berners-Lee.

4. Who invented the Television?

a) Nikola Tesla
b) Philo Farnsworth
c) Alexander Graham Bell
d) John Logie Baird

Ans- b) Philo Farnsworth.

5. Who invented the Computer?

a) Bill Gates
b) Alexander Graham Bell
c) Benjamin Franklin
d) Charles Babbage

Ans- d) Charles Babbage.

6. Who invented the first electric Refrigerators for home and domestic use?

a) P. C. Bhattacharya
b) Benjamin Franklin
c) Fred W. Wolf
d) John Logie Baird

Ans- c) Fred W. Wolf.

7. Who invented the X-Ray?

a) Robert Hooke
b) Alessandro Volta
c) Wilhelm Conrad Röntgen
d) Oliver Evans

Ans- c) Wilhelm Conrad Röntgen.

8. Who invented the Mobile Phone?

a) Frank Whittle
b) Wilbur Wright
c) Martin Cooper
d) Glenn Curtiss

Ans- c) Martin Cooper.

9. Who invented the Pacemaker ?

a) Wilson Greatbatch
b) Steven Sasson
c) Alessandro Volta
d) Guglielmo Marconi

Ans- a) Wilson Greatbatch.

10. Who invented the Electric Bulb?

a) Nikola Tesla
b) Philo Farnsworth
c) Thomas Edison
d) John Logie Baird

Ans- c) Thomas Edison.

11. Who invented the first electric Washing machine?

a) Nikola Tesla
b) Alva J. Fisher
c) Thomas Edison
d) Alessandro Volta

Ans- b) Alva J. Fisher.

12. Who invented the first petrol-powered Motorcycle?

a) James Watt
b) Alva J. Fisher
c) Gottlieb Daimler and Wilhelm Maybach
d) Alessandro Volta

Ans- c) Gottlieb Daimler and Wilhelm Maybach.

13. Who invented the first petrol-powered Car?

a) James Watt
b) Karl Benz
c) Martin Ford
d) Alessandro Volta

Ans- b) Karl Benz.

14. Who patented the first pneumatic tire in 1845?

a) Nikola Tesla
b) Alva J. Fisher
c) Robert William Thomson
d) Alessandro Volta

Ans- c) Robert William Thomson.

15. Who invented the ATM?

a) James Watt
b) John Shepherd-Barron
c) Martin Ford
d) Alva J. Fisher

Ans- b) John Shepherd-Barron.

16. Who invented the digital camera?

a) Nikola Tesla
b) Alva J. Fisher
c) Steve Sasson
d) Alva J. Fisher

Ans- c) Steve Sasson.

17. Who invented the Helicopter?

a) Thomas Edison
b) Igor Sikorsky
c) Albert Einstein
d) John Froelich

Ans- b) Igor Sikorsky.

18. Who invented the Steamboat?

a) Robert Hooke
b) Alessandro Volta
c) Wilhelm Conrad Röntgen
d) Robert Fulton

Ans- d) Robert Fulton.

19. Who invented the Tubelight?

a) Thomas Edison
b) Igor Sikorsky
c) Edmund Germer
d) John Froelich

Ans- c) Edmund Germe.

20. Who invented the Airoplane?

a) Wright brothers
b) Philo Farnsworth
c) Alexander Graham Bell
d) John Logie Baird

Ans- a) Wright brothers.

21. Who invented the Mechanical printer?

a) Frank Whittle
b) Wilbur Wright
c) Martin Cooper
d) Charles Babbage

Ans- d) Charles Babbage.

21. Who invented the Xerox machine?

a)
b) James Watt
c) Albert Einstein
d) John Froelich

Ans- a) Chester Carlson.

22. Who invented the Printing Machine?

a) Nikola Tesla
b) Philo Farnsworth
c) Johannes Gutenberg
d) Chester Carlson

Ans- c) Johannes Gutenberg.

23. Who invented the Electronic Mouse?

a) Thomas Edison
b) Igor Sikorsky
c) Johannes Gutenberg
d) Douglas Engelbart

Ans- d) Douglas Engelbart.

24. Whoinvented the first practical, commercially-successful sewing machine?

a) Philo Farnsworth
b) Isaac Singer
c) Benjamin Franklin
d) Charles Babbage

Ans- b) Isaac Singer.

25. Who invented the Printing Machine?

a) Nikola Tesla
b) John Henry Holmes
c) Johannes Gutenberg
d) Chester Carlson

Ans- b) John Henry Holmes.